The brief for this project was to extend and remodel an existing four storey period house. This was split into two apartments, with the owner deciding to occupy the upper levels and extend and remodel to take advantage of the light and views. The principle aim was to create a light, airy and contemporary entertaining space, and to add additional accommodation for family and guests, including outdoor spaces with views across the rooftops and beyond.
The design evolved to extend upwards at roof level, housing a flexible study/bedroom with ensuite shower room, opening out onto its own roof terrace. The middle floor was remodelled to contain the principle bedroom, with dressing room and ensuite bath. The principle floor, which include all the entertaining spaces in an open-plan, flowing format connected through to the second roof garden via a new open tread glazed staircase. The key to the success of the design was the replacement of the existing stair which went from merely a dark route connecting rooms, to a space in its own right. 
McBriar Architecture designed this home from broad-brush principles down to bespoke furniture and were involved from concept design, through gaining of planning approvals, to delivery of the design through to site.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.